cat

 • cat

 • Ook uw konijn kunt u bij ons laten trimmen.
  Een langharig konijn dient regelmatig te worden geborsteld om klitvorming te voorkomen. Bijvoorbeeld de pluizige vacht van een angora of teddy widder moet zeker twee keer per week goed uitgekamd worden. De klitten kunnen vast komen te zitten tot op de huid, waardoor de huid niet meer kan ademen. Wanneer er klitten ontstaan, wordt het nog moeilijker om het konijn te kammen. Het uitkammen van grote klitten kan zelfs beschadigingen aan de huid veroorzaken. Konijnen staan erom bekend een hele gevoelig huid te hebben, ontstane klitten dienen met zorg en aandacht verwijderd te worden.
  Natuurlijk willen we dit voorkomen. Bij een bezoek aan de trimsalon wordt de vacht van het konijn uitgekamd en eventueel een stuk ingekort, zodat de huid kan ademen en het onderhouden van de vacht door de eigenaar een stuk vergemakkelijkt wordt. Bij ernstig vervilte konijnen wordt de vacht heel voorzichtig geschoren, om de huid te ontzien van het uitkammen.  Bij ernstig vervilte konijnen wordt de vacht heel voorzichtig geschoren, om de huid te ontzien van het uitkammen.

  Een bijkomend preventief voordeel van het inkorten van de vacht van konijnen is dat er geen urine en ontlasting in de lange haren terecht kan komen.

  Zeker in de zomer kan dit erg gevaarlijk zijn, dit trekt vliegen aan die hun eitjes in de vacht leggen. De larven die in de vacht uitkomen, kunnen zich door de huid heen vreten en de binnenkant van het dier aantasten. Daarom wordt in de trimsalon de achterkant van het konijn een stuk korter geknipt.


  Prijsindicatie:
  Ontklitten en borstelen € 27,50
  Vervilte vachten scheren / knippen € 40,-

  Natuurlijk willen we dit voorkomen. Bij een bezoek aan de trimsalon wordt de vacht van het konijn uitgekamd en eventueel een stuk ingekort, zodat de huid kan ademen en het onderhouden van de vacht door de eigenaar een stuk vergemakkelijkt wordt.

  Nagels knippen is bij de prijs inbegrepen.


Like ons op facebook en blijf op de hoogte!!cat