cat
 • cat

 • Wat is trimmen nu precies? Met trimmen wordt bedoelt, het knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen, ontwollen van de vacht. Voor bijna iedere hond is het van belang om regelmatig naar de trimmer te gaan. Zo niet voor het in model brengen, dan wel voor het onderhouden van de vacht. De oude vacht wordt hierbij verwijderd zodat de nieuwe vacht zonder belemmering kan groeien. Voor pluk honden geldt dat de bovenvacht goed los moet laten omdat behandeling anders niet prettig of zelfs pijnlijk kan zijn. Wanneer de vacht niet plukrijp is kan er worden besloten te strippen of nog even te wachten met de behandeling. Vaak zal de vacht 2 à 3 weken later beter te plukken zijn. Bij het strippen wordt de helft van de bovenlaag weggehaald, de andere helft met daaronder de onderwol blijft zitten. Zo is uw hond weer goed verzorgd maar heeft niet direct een hele korte vacht.  Bij het trimmen van de hond hoort natuurlijk niet alleen de vacht. Ook de oren, de nagels en het eventueel verwijderen van teken hoort bij de trimbehandeling. En natuurlijk wordt de wasbeurt nooit overgeslagen.

  In de winterperiode kunt u de hond gewoon laten trimmen, lang haar wordt in deze periode vaak nat en kan bevriezen (vocht is vaak vervelender dan kou), hier heeft de hond last van. Bij een trimbehandeling in de winter wordt de vacht vaak iets langer gehouden.

  Verder zal bij elke trimbehandeling ook de gehoorgang worden ontdaan van haar. Dit om de ophoping van oorsmeer en dus het risico van oorontsteking te voorkomen. Ook de nagels zullen worden geknipt en, indien nodig, de anaalklieren worden uitgeknepen.

  Bij een trimbehandeling wordt de hond helemaal nagekeken, het komt voor dat de trimster iets ontdekt wat verdere aandacht verdient (een knobbeltje of en wondje) de trimster zal dan ook de baas en de hond doorverwijzen naar de dierenarts.


  U ziet, de trimster is niet alleen een kapster, ze is een gediplomeerde specialist waar het welzijn van de hond vooropstaat. Er is een gedegen opleiding aan vooraf gegaan waarbij alle facetten van het welzijn van de hond is behandeld.

  Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:
  Poedelvachten 4-8 maal per jaar
  Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
  Spanielvachten 4-6 maal per jaar

  Breng de hond altijd aan de lijn

  Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen!

  Wij hopen uw hond spoedig in onze trimsalon te mogen begroeten voor een Koninklijke behandeling!


Like ons op facebook en blijf op de hoogte!!cat